Στα κτήματα μας στον Λευκώνα Πρεσπών διαχειριζόμαστε ήπια το έδαφος με συχνές αγραναπαύσεις. Τον μήνα Νοέμβριο μετά την συγκομιδή οργώνουμε και σπέρνουμε, με σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη (μίξη) για τον εμπλουτισμό των κτημάτων μας με ιχνοστοιχεία που περιέχουν τα παραπάνω σιτηρά και χρειάζονται τα φασόλια. Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου ξανά οργώνουμε τα κτήματα μας ώστε τα σιτηρά που έχουν ήδη αναπτυχθεί να αποτελέσουν υγρή οικολογική λίπανση, παράλληλα τα εμπλουτίζουμε και με ζωική κοπριά. Πρόκειται για δύο τεχνικές ιδιαίτερα οφέλιμες τόσο στην υγιεινή ανάπτυξη των νέων φυτών όσο και στην εξαιρετική γεύση των προϊόντων που παράγουμε. Η διαδικασία αυτή ανεβάζει το κόστος παραγωγής προς όφελος όμως των προϊόντων μας και της ποιότητας τους.
Παράλληλα με την καθημερινή ενασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού στα κτήματα μας και την έντονη χειρωνακτική εργασία διασφαλίζουμε την σωστή ανάπτυξη των φυτών και την άριστη ποιότητα του προϊόντος.