Στην περιοχή των Πρεσπών οι αγροτικές εκτάσεις χωρίζονται σε τέσσερις (4) κατηγορίες εδαφολογικής σύστασης:
1) Καφέ ελαφριά χώματα
2) Κόκκινα σκληρά χώματα
3) Μαύρα βαριά χώματα
4) Αμμουδιές, πολύ ελαφριά χώματα
Η κάθε κατηγορία χώματος παράγει διαφορετική ποιότητα φασολιών (όλα τα φασόλια Πρεσπών είναι πολύ καλής ποιότητας). Τα καλύτερα όμως σε ποιότητα φασόλια παράγονται στα καφέ ελαφριά χώματα, όπου βρίσκονται και οι περισσότερες αγροτικές μας καλλιέργειες. Ο συνδυασμός των χωμάτων με την εντατική απασχόληση τόσο με μηχανοκίνητα μέσα, όσο και με καθημερινή χειρωνακτική εργασία του ανθρώπινου δυναμικού μας, κατατάσουν την παραγωγή μας σε κορυφαία ασυναγώνιστη ποιότητα. Άλλωστε αυτό διαφαίνεται από την συνεχή επιβράβευση των πελατών μας για τα άριστα προϊόντα μας.